18+ | Spil ansvarligt | Stopspillet.dk | Selvudeluk via ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder. Spilexpert indeholder annoncelinks, vi kan modtage betaling fra casinoer/bookmakere.

Education City Stadium

Diamanten i ørkenen med en kapacitet på 43.500 pladser ligger midt i det bedste uddannelsescenter i Qatar. Et design, der smelter problemfrit sammen med den traditionelle islamiske arkitektur og samtidig er ultra moderne, de har også fået femstjerneklassificering fra Global Sustainability Assessment System (GSAS).

Desuden har de bygget et miljømæssigt bæredygtigt konstruktionsdesign, samtidig med at de har et attraktivt og unikt design. Dette kan omdannes til et akademisk atletisk sted for yderligere at udvikle de studerende atleters færdigheder efter VM i Qatar 2022.

Placering: Al Rayyan, Qatar
Kapacitet: 45.350
Lokalhold: Ingen hjemmehold
Byggeår: 2014
Education City Stadium

Det ædelstenslignende uddannelsesstadion

Education City Stadium er et af de otte stadioner, som Qatar har bygget specielt til VM i fodbold i 2022. Landet har ydet en stor indsats, da de er det første land i Mellemøsten, der skal være vært for VM. Det har en kapacitet på 43.500 pladser og ligger i udkanten af Doha. Stadionet fik navnet Education City, da det ligger inden for flere universitets områder i Qatar Foundation’s Education City.

Det har fået tilnavnet Diamond in the Desert på grund af de geometriske diamantlignende mønstre, som det har. Disse mønstre reflekterer og skifter farve, efterhånden som solen bevæger sig. Farveskiftet får stadionet til at se ud som om, det skinner. Et stort arbejde gennem de kombinerede færdigheder hos JPAC JV som byggeentreprenør, der valgte Pattern Design til at lede det arkitektoniske arbejde. Mens Buro Happold stod for den tekniske struktur.

Byggeforberedelserne startede i 2014, mens starten på selve fundamentarbejdet var i 2016. Det blev derefter indviet i juni 2020. Efter indvielsen var stadionet vært for 2020-21 Qatars Stars League sæsonen. Stadionet vil være vært for i alt seks kampe til VM i Qatar 2022 med en ottendedelsfinale samt en kvartfinale. Du kan se den officielle tidsplan for kampene ved VM i fodbold 2022 her.

Education City Stadium kampprogram

  • Gruppe D: Danmark vs. Tunesien 22. November 2022
  • Gruppe H: Uruguay vs. Syd Korea 24. November 2022
  • Gruppe C: Polen vs. Saudi Arabien 26. November 2022
  • Gruppe H: Syd Korea vs. Ghana 28. November 2022
  • Gruppe D: Tunesien vs. Frankrig 30. November 2022
  • Gruppe H: Syd Korea vs. Portugal 2. December 2022
  • Runde 16: Vinderne i gruppe F vs. Andenpladserne i gruppe E 6. December 2022
  • Kvartfinale: Vinderne vs. Vinderne 9. December 2022

Design af uddannelsesbyens stadion

Alle otte spillesteder repræsenterer forskellige aspekter af den arabiske stil. De talentfulde ingeniører og arkitekter bag hvert stadion sørgede for at indarbejde dem med de nyeste teknologier. For Education City stadionet indeholder designet trekanter. Disse trekanter danner et komplekst diamantlignende geometrisk mønster, der synes at skifte farve, når solen bevæger sig rundt på himlen.

Diamanten i ørkenen repræsenterer kvalitet, holdbarhed og modstandsdygtighed. Ligesom en diamant er den noget, der er værdsat både på grund af minderne og den fremtidige værdi, den vil have for nationen. Ud over dette attraktive design var 20 % af de materialer, der blev brugt til at bygge stadionet, miljøvenlige. Derfor blev det kåret som et af verdens mest miljømæssigt bæredygtige stadions.

Facaden omslutter stadionet, så det avancerede kølesystem kan fungere optimalt. Om aftenen har stadionets ydre et farverigt lysshow, som gør det endnu mere attraktivt. Stadionet er desuden placeret som et læringscenter for studerende i hele den arabiske verden. Da det er omgivet af forskellige universitets områder og dets summende ideer og historier om innovation og visionært talent.

Ud over stadionet og campusserne er der også førsteklasses sportslignende og fritidsfaciliteter i området. Ud over den miljømæssigt bæredygtige pris har Global Sustainability Assessment System (GSAS) også givet den en femstjernet rating. Generelt set passer dens ultra moderne design problemfrit sammen med den traditionelle islamiske arkitektur.

Opførelsen af Education City stadion

Stadionbyggeriet begyndte officielt i 2015, men selve grundlæggelsen begyndte i 2016. Det blev derefter indviet i juni 2020. Der var flere udfordringer, som entreprenørerne oplevede ved færdiggørelsen af projektet. FIFA havde opstillet specifikke krav, som hvert stadion skulle opfylde. Det skulle være skåleformet med sigtelinjer og den uundgåelige belysning, der muliggør mekanisk, elektrisk og VVS teknisk udstyr (MEP), som er nødvendigt for at sikre tilskuerne komfort.

Materialerne til taget blev ændret til et tyngdekraftspændt kabelnetssystem, hvilket sparede 5.000 tons stål. Selv om det var en reduktion til ca. 50 % af det oprindelige design, blev det meste af stadionets oprindelige form bibeholdt. Tagets udformning gjorde det også muligt at bruge det selv om sommeren, hvor vejret i Qatar er meget varmt. Ved hjælp af Buro Happold blev det tekniske system optimeret, og kulstofaftrykket blev mindsket.

Som følge heraf blev Education City det første stadion, der fik fem stjerner af GSAS, og Gulf Organisation for Research & Development har anerkendt dets fremragende resultater inden for bæredygtighed, design og konstruktion. På trods af alle disse anerkendelser var der stadig flere problemer i forbindelse med opførelsen af stadionet. Da de 6.500 dødsfald, som siges at være forbundet med byggeriet, var for store, kunne FIFA organisationen ikke se bort fra situationen.

FIFA præsidenten mødtes med Qatars arbejdsminister, Dr. Ali bin Samikh Al Marri, for at drøfte de nødvendige arbejdsreformer, som finder sted i landet. Infantino blev derefter forsikret om, at Qatars regering er stærkt engageret i fuldt ud at gennemføre de reformer, som vil efterlade VM i 2022 et godt eftermæle og vil gavne immigrations arbejdere på lang sigt.

Stadionplaner efter VM fodbold 2022

Efter VM 2022 vil nogle af sæderne blive fjernet, og kun 25.000 sæder vil blive bevaret. De vil så blive brugt af idrætshold fra universiteterne. De sæder, der fjernes fra stadionet, vil blive doneret for at hjælpe andre lande, der er ved at udvikle deres egne stadioner. Det er også planlagt at blive hjemsted for Qatars kvindelige fodboldhold, hvilket støtter Qatars 2030 mål om at styrke kvinders rolle i alle samfundets områder som en styrkelse af deres evne til at blive aktive samfundsborgere.

Populære stadion's