18+ | Spil ansvarligt | Stopspillet.dk | Selvudeluk via ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder. Spilexpert indeholder annoncelinks, vi kan modtage betaling fra casinoer/bookmakere.

Qatar: Khalifa International Stadion

Khalifa International Stadium er det ældste i Qatar. Det blev bygget i 1976 og har været vært for adskillige sportsbegivenheder, siden det blev åbnet. Dette omfatter bl.a. den 17. Arabian Gulf Cup, Asian Games 2006, Pan Arab Games 2011, VM i atletik 2019 og meget mere. Dette multifunktionelle stadion har dobbelte buer, og for nylig blev der tilføjet en stor overdækning for at opretholde en behagelig temperatur til VM i fodbold 2022. Det blev moderniseret for at opfylde FIFA’s krav, og der blev tilføjet 12.000 pladser.

Placering: Doha, Qatar
Kapacitet: 40,000
Lokalhold: No Home Team
Byggeår: 1976
Qatar: Khalifa International Stadion

Det nationale stadion: Khalifa International Stadium

Med VM i fodbold 2022 i år blev Qatar valgt til at være vært for denne velrenommerede begivenhed. Der er otte stadioner, hvor VM i fodbold 2022 vil blive afholdt, og blandt disse stadioner er Khalifa International Stadium. Det er også kendt som National Stadium og var det første stadion, der blev færdiggjort i Qatar. Det åbnede sine døre i 1976 og havde oprindeligt en pladskapacitet til 20.000 tilskuere.

Dette multifunktionelle stadion er en del af Doha Sports City Complex og ligger i Doha, Qatar. I årenes løb har det været vært for mange sportsbegivenheder. Det omfattede alle femten kampe i den 11. Gulp Cup og blev renoveret i 2005 til de asiatiske lege i 2006. I 2011 var det også vært for alle Qatars landsholdskampe under de panarabiske lege i 2011. Det betragtes som det nationale fodboldholds hjemmestadion i Qatar. Det har også været vært for den årlige Doha Diamond League-konkurrence i atletik siden 1997.

Stadionet har gennemgået adskillige ombygninger for at tage højde for de lege, der skal afholdes der. Det har også øget sin pladskapacitet fra 20 000 til 40 000 siddepladser. Det blev også ombygget med henblik på at tage højde for VM i atletik i 2019 i 2017.

Stadionets vigtigste kendetegn er de dobbelte buer og den udstrakte baldakin under dem. Designmæssigt opretholder dette også stadionets kølesystem komfortabelt.

8 VM stadioner i Qatar:

  • Stadion 974
  • Lusail Stadion
  • Al Bayt Stadion
  • Education City Stadion
  • Khalifa International Stadion
  • Al Janoub Stadion
  • Al Thumama Stadion
  • Ahmad Bin Ali Stadion

Khalifa International Stadium til VM i fodbold 2022

Da det blev offenliggjort, at Qatar skulle være vært for VM i fodbold 2022 i 2010, begyndte de at forberede ombygningen af deres stadions. Planerne for Lusail Stadion begyndte, og byggeriet fulgte efterfølgende. Khalifa International Stadium blev også omkonfigureret for at opfylde kravene til FIFA-stadionet.

Den omfattende renovering af stadionet omfattede yderligere siddepladser, reparation af alle tribuner, tilføjelse af gæstfrihedsfaciliteter og opførelse af baldakinen, som vil dække ca. 70 % af stadionet. Dette er for at imødegå bekymringerne vedrørende vejrforholdene i Qatar under kampene.

Byggearbejdet på Khalifa International Stadium blev afsluttet i 2017, og de var i stand til at være vært for VM i atletik i 2019. Det gjorde stadionet til det første VM 2022-stadion, der blev færdiggjort.

De sportsbegivenheder, der blev spillet på stadionet, omfatter kampe mellem England mod Iran, Tyskland mod Japan, Holland mod Ecuador, Kroatien mod Canada, Ecuador mod Senegal og Japan mod Spanien. Disse i alt otte (8) kampe, herunder kampene mellem vinderen af gruppe A mod andenpladsen i gruppe B (16. runde) og slutspillet om tredjepladsen. Du kan besøge det officielle FIFA websted for at få yderligere oplysninger om kampene og billetterne.

nordicbet sport
nordicbet sport

Problemer omkring stadion i Qatar

Siden Qatar blev annonceret som vært for VM i 2022, har mange rejst bekymringer vedrørende spillestedet. Det største problem er vejrforholdene, da det er for varmt at spille når solen skinner i landet. Dette var tilfældet for Lusail Stadium, da besøgende nævnte, at kølesystemet ikke var tilstrækkeligt til stadionet. De besøgende kommenterede dog, at kølesystemet på Khalifa International Stadium var overraskende godt.

Et andet spørgsmål vedrørte immigrations arbejdere under genopbygningen af Khalifa Stadion. Ligesom problemerne omkring Lusail Stadion blev immigrations arbejdere også udnyttet under opførelsen af Khalifa International Stadium. Mange arbejdere gav udtryk for, at de måtte betale høje ansættelsesgebyrer for at arbejde i Qatar.

Ikke nok med det, de rekrutteringsbureauer, som de søgte ind hos, gav også falske løfter om lønnen. Når de rejste denne bekymring over for deres arbejdsgivere, ignorerede arbejdsgiverne dem. Ud over den lave løn blev de også forsinket det meste af tiden. Dette ville blive et problem for arbejdstagerne, da de også skal betale deres regninger.

Arbejdstagerne gav også udtryk for, at deres levevilkår i første omgang ikke blev anset for at være ifølge lovgivningen. I stedet for et maksimalt antal på fire senge pr. værelse blev de i stedet placeret i værelser med otte senge. Ud over de dårlige levevilkår kan de heller ikke forlade landet eller skifte job. Hvad værre er, når de forsøger at give udtryk for deres bekymringer eller søge hjælp, begynder arbejdsgiverne med at true dem.

Khalifa International Stadium efter VM i fodbold 2022 i Qatar

En almindelig bekymring vedrørende sports stadioner efter store begivenheder som VM er altid om deres anvendelse bagefter. Da Qatar ikke har nogen fodbold- eller sportsarv, vil mange undre sig over, hvordan de stadioner, de har bygget, vil blive omdannet, når VM i fodbold 2022 er slut. Lusail Stadion siges at minimere sin pladskapacitet og vil blive omdannet til en indkøbscenter, hvor der vil være butikker og restauranter.

Den næste udfordring for Qatar-arrangørerne er, hvordan de kan omdanne stadionerne til at fortsætte med at generere indtægter til landet. Da der er mange penge involveret i enten opførelsen eller genopbygningen af stadionerne, planlægger Qatar at omdanne dem ved at reducere antallet af siddepladser. Da de fleste store sportsbegivenheder afholdes på Khalifa International Stadium, vil det fortsat fungere som det vigtigste sted for sådanne begivenheder.

Populære stadion's