NFL Playoffs 2023

Opdateret 2. december 2023

rank

website

bonus

OMSÆTNING

rating

tilmeld

Cash Bet op til 1.000 kr.

10 x gennemspilskrav

se review

Spil for 500 kr og få et 500 kr Freebet

Ingen omsætningskrav

se review

Freebet for 1.000 kr.

10 x gennemspilskrav

se review
18+ | Spil ansvarligt | Stopspillet.dk | Selvudeluk via ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder. Spilexpert indeholder annoncelinks, vi kan modtage betaling fra casinoer/bookmakere.

NFL Playoffs 2023

NFL Playoff picture 2023

Midt i december fandt vi det første hold som sikrede sig en plads til NFL Playoffs 2023 og det blev Super Bowl vinderne fra 2018, nemlig Philadelphia Eagles som indtil uge 14 kun havde tabt en enkelt kamp. De resterende hold mangler altså forsat at sikre sig en plads her på vej ind i uge 15.

Herunder får du det fulde overblik over NFL Playoffs 2023, med både evaluering holdene, NFL Playoff predictions, samt holdene som allerede er sikret.

Vi sørger selvfølgelig for at holde dig løbende opdateret som resten af sæsonen udvikler sig.

Her er tale om et øjebliksbillede og deraf ordet ‘Picture’. Det er et billede på hvordan NFL playoffs 2023 ser ud lige nu og det vil ændre sig resten af sæsonen, når sæsonen er så tæt som det er tilfældet. Det eneste som vi kan sige med sikkerhed nu er selvfølgelig at Eagles er sikret sig en plads, men hvor de ender henne er der forsat tvivl om.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvordan Eagles klarer sig i sæsonen sidste 4 kampe. Uge 14 blev til endnu en sejr for Eagles som med en record på 12-1, altså 12 vundne kampe og kun 1 nederlag, topper NFC gruppen af NFL.

Den førsteplads kan have afgørende betydning udviklingen af NFL Playoffs 2023 og chancerne for at gå i Super Bowl 2023. Playoffs er skruet sammen på den måde at det førende hold i hver ‘conference’ efter uge 18 har en ‘Bye Week’, hvilket betyder at de sidder over i en uge, hvor modstander holdene møder hinanden.

Holdet med ‘Bye week’ har en ekstra ordinær chance for at restituerer og få spillere med små skavanker gjort skadesfrie, så der kan præsteres på højeste niveau i de sidste uger af sæsonen.

Du kan finde et samlet billede af NFL Playoffs 2023 her.

nul playoffs 2023

NFL Playoffs 2023 Predictions

AFC VS NFC

Der er hvert år stor debat om, hvilken conference der er den stærkeste og i år er ingen undtagelse. Ser man på et enkelt hold, ligner Eagles selvfølgelig den klareste favorit til at vinde Super Bowl, men meget kan ændres endnu. Hvis man derimod tager den vidvinklet kikkert på må vi sige det er overordentligt tæt.

Skal der peges i retning af en af de to Conferences, må vi pege mod AFC, med bund solide hold som Buffalo Bills og Kansas City Chiefs til at være stor favoritter til at sikre sig de næste pladser. Begge hold er 10-3, og de efterfølgende hold er stadig tæt på, hvor især Baltimore Ravens ligger til med en record på 9-4.

Det ligner generelt at holdene i AFC har fundet rytmen i højere grad end de boblende hold i NFC, hvor langt flere hold, ligger med en record på lige mange sejre som nederlag eller kun en enkelt kamp i difference.

Sidst, men ikke mindst må vi heller nævne at den markant svageste division befinder sig i NFC regi. Det er selvfølgelig NFC South der er tale om, her har alle 4 hold en negativ record på vej ind i uge 15.

AFC Favoritter

Forud for uge 15 er der hele 4 hold som har en record på 9-4 og har alene på den baggrund fortjent en plads i NFL Playoffs 2023, hvis de kan opretholde det niveau i de resterende 4 kampe. Det Buffalo Bills, Kansas City Chiefs, Baltimore Ravens og sidste års Super Bowl deltagere i Cincinnati Bengals.
Især sidstnævnte har lidt ekstra udfordringer da, de er i hård konkurence med Ravens om første pladsen i divisionen, som er adgangsgivende til slutspillet.

Tennessee Titans har derimod en lettere division og kan sikre sig med en dårligere record en Bengals, da deres division, simplethen består af hold med en dårligere record. Titans med en 7-6 record fører simpelthen AFC South, som det eneste hold med flere sejre end nederlag.

Miami Dolphins har ligeledes spillet en god sæson, men er ligesom Bengals udfordret i deres divison som inkluderer Bills og Patriots, hvor især sidstnævnte har været svingende, men som et hvert andet år, har Belichick spillet holdet varmt og de kan altså også begynde at ane et NFL Playoffs 2023 blive en realitet.

Efter uge 15 viste Los Angeles Chargers, at de med en kneben sejr over Titans at de har intentioner om at deltage i NFL Playoffs 2023. De er med den vitale sejr rykket helt frem i bussen og ligger som NFL Playoffs Picture ser ud lige nu i Wild Card runden.

Justin Herbert har sæsonen igennem lignet en mere usikker QB, end det var tilfældet sidste sæson. Vi må dog ikke tage fejl af, at han forsat er en voldsomt talentfuld QB og virkelig en spiller som Chargers kommer til at satse på. LA Chargers er ikke helt oppe blandt Super Bowl favoritterne, men de bliver spændende at følge i slutningen af sæsonen og muligvis også i slutspillet, hvis det lykkedes dem.

NFC Favoritter 

Så skal vi til et stort misk-mask af hold som kan spille Amerikansk Fodbold, hvor mange af dem spiller i samme division og så divisionen, hvor kun førerholdet kommer med videre, men måske stadig på baggrund af en negativ record.

Playoffs favorit og Minnesota Vikings har været synonym i denne sæson, de har spillet en svagere division, men hvor Lions ligner et hold på vej frem, det er dog  næsten unægteligt for sent løverne kommer i gang, da Vikings sidder på en 10-3 record efter uge 14. De havde dog en hurtig svipser mod Dallas Cowboys, hvor de blev kørt over med 40-3, da der blev fløjtet af. “AV”…

Cowboys er da også de næste favoritter til at sikre sig, deres udfordring ligger bare flere hundrede kilometer væk og hedder Eagles. De to hold er i division sammen, men som om det ikke var nok, så tæller den også Commanders og Giants som begge har postivive records. De skal spille til aller sidste slutfløjt i denne sæson. Det kan måske ende med at alle 4 hold går videre til slutspillet.

San Francisco 49’ers er bedste bud fra deres division, men dog tæt forfulgt af Seahawks. 49’ers har haft et hav af skader og er helt nede på Mr. Irrelevant som QB og skal dermed have den blot 22 årige Brock Purdy til at tage et kæmpe ansvar her i slutningen af sæsonen. Seattle skal derimod får det grus de har i maskineriet smidt langt væk, hvis de skal med videre til NFL Playoffs 2023.

Så nåede vi til den tungere ende NFC South. Divisionen med udelukkende negative records, hvor Tampa Bay Buccaneers ligner holdet der er bedst af de dårlige hold. De sluttede uge 14 med en sejr og kom på 6-7 i record og der skal altså forsat findes noget mere form og konsekvens i deres spil, hvis de skal sikre før sidste spille uge.

NFL Playoffs 2023 Clinched

Super Bowl LVII

Uge 14

Philadelphia Eagles

Hold nu op hvor har Eagles set stærke ud i denne sæson! Holdet har tilført nogle store stjerner, hvor blandt andet A.J. Brown har været blandt de klarest funklende af de nye tilføjelser. Han er blot en af brikkerne i en voldsomt velsmurt angrebsmaskine. De er da også det klart første hold til at kvalificerer sig allerede i uge 14.

Philly er ikke bare gode, de er skræmmende i øjeblikket, med Halen Hurts ved roret. En fyr der var stor tvivl om, da han blev draftet, for hvad i alverden skulle man med ham for man havde jo en franchise QB i Carson Wentz. Hurts har dog siden vist sig at være manden for Eagles. Han fører da også klart MVP Racet i år.

Det er ikke kun de nye erhvervelser og Hurts I storform der har gavnet de tidligere Super Bowl vindere. Især det faktum at de har kunnet holde deres spillere nogenlunde skadesfri har været en åbenbaring for holdet. Det har været et vidne om at de muligvis har haft et godt hold og endda været berrettiget til slutspillet, hvis alle havde været klar.

Eagles er klare favoritter til at nå Super Bowl og dermed også favoritter til at vinde oversidder runden, som blot vil styrke holdet endnu mere, forud for NFL Playoffs 2023.

Uge 15

Kansas City Chiefs

Det lykkedes endnu en gang for Kansas holdet, at sikre sig en plads slutspillet. Det bliver 8. Playoffs i træk som Chiefs skal spille når vi rammer NFL Playoffs 2023 og med så mange meritter, er det svært ikke at se dem blandt de gode bud på en AFC deltagelse i Super Bowl.

Vi kan ikke nævne Chiefs uden at nævne Patrick Mahomes. Han har igen i år været voldsomt imponerende og skabt de mest vanvittige spil. Det er også på trods af deres største receiver render rundt i Miami og leverer spil for Tua Tagovailoa. Kansas City Chiefs har hevet spillere op fra Practice Squad og fået dem til at ligne NFL spillere.

De røde spillere fra ‘Arrow Head’ kommer ikke til at hvile på laurbærene for selvom de er sikret, skal der stadig findes en oversidder i AFC. Ydermere skal det også afgøres hvem der skal spille på udebane og hjemmebane når de sidste brikker bliver lagt i NFL Playoff Schedule. Fordelen af hjemmebane er bestemt ikke irrelevant, når man har det mest larmende stadion i NFL.

Klimaet man skal spille i kan også give en fordel for hjemmeholdet der har en mindre tilvenningsperiode. De kan dog foruden pladsen i NFL Playoffs 2023 også glæde sig over at de endnu en gang har sikret sig divisions titlen.

Minnesota Vikings 

Årets NFL Playoffs Picture begynder at blive malet færdig i NFC conferencen også, hvor første hold til at sikre sig er Vikings. De sikrede sig i uge 15 hvor de laver det største comeback nogensinde og vinder kampen efter at have været bagud med 33-0 til pausen mod Colts.

Det er da også et glimrende billede på Vikings sæson, hvor de har vundet kampe på stribe og virkelig lignet et stærkt hold, hvis vi kigger på record. Deres spil er noget andet, jo de har spillet godt og er da også helt oppe blandt favoritterne til Super Bowl, men vi skal også bare bemærke at deres point difference er på et stort rundt 0 på vej ind i uge 16.

Det alene er helt vanvittigt når man er 11-3 og har en WR i Justin Jefferson som meget vel slår rekorden for flest receiving yards på en sæson. Det vidner om at Vikings vinder nogle meget tætte kampe, både mod gode og dårlige hold. Lakken kraklerede da også tidligere på sæsonen, da Dallas Cowboys stod på den anden side og man blev sendt i bad med en snitter på 40-3.

Kirk Cousins er forsat en middelmådig QB, men er efterhånden pakket så godt ind af linje og offensive våben at man ikke får bedre muligheder for at lykkes. Jefferson er en liga for sig selv og den er ikke længere. De skal smide flere point på tavlen, hvis de skal vinde Super Bowl, men mon ikke det kommer med den ekstra intensitet der naturligt er i NFL Playoffs 2023.

Defense er en voldsomt farlig enhed, hvor CB Patrick Peterson skilte sig ud mod Colts. I pausen fortalte han omklædningsrummet at offense blot skulle score 5 touchdowns og så ville de vinde. Det var da også opskriften, da Vikings defense kun tillod 3 point i hele anden halvleg. Det er et billede på den selvsikkerhed der findes i Minnesota omklædningsrummet.

Divisionen er i hus og det er første gang siden 2017, de er lykkedes med det, muligvis på en lidt billig baggrund, divisionen taget u betragtning.

Buffalo Bills

Uge 15 blev også ugen hvor bøflerne sikrede sig forsat avancement. Bills har også en aktiv Playoffs streak kørende og kommer på 5. i træk når NFL Playoffs 2023 starter. Det har set enormt stabilt ud for Buffalo Bills når vi kigger på deres sæson uden for egen division. Det er nemlig første gang i år, at  Bills slog et hold fra egen division.

De tog i Uge 15 mod det varme Miami Dolphins på et iskoldt Highmark stadium og i bidende kulde og snestorm, lykkedes det Bøflerne at sikre sig. De skal ligesom Chiefs også spille for at få oversidderen eller som minimum hjemmebane fordelen. Det vil være en helt klar fordel for spillerne at de ikke skal tvinges sydpå og spille i 20-25 graders varme, når de til dagligt lever i det vinterkolde Buffalo.

Josh Allen, Stefon Diggs Dawson Knox og Tyler bass har sammen sat et hav af point på tavlen. Det var da også sidstnævnte og Kicker der blev afgørende i uge 15, da han i stiv kuling, sparkede det afgørende Fieldgoal, ligesom det har været tilfældet så mange gange før. Blandt andet også til Thanksgiving i kampen mod Detroit Lions.

Allen og Co. har spillet fabelagtigt og den største overraskelse ved deres 11-3 record er nok mere de 3 nederlag end de 11 sejre. Bills holdet skal forsætte i samme spor og så skal de nok nå langt i NFL Playoffs 2023.

San Francisco 49’ers 

Det blev også i år genvalg til 49’ers når NFL Playoffs 2023 begynder i midten af Januar. De har haft en noget voldsomt rutchebane tur i denne sæson, hvor et hav af skader har gjort vejen til slutspillet lidt mere besværligt end højest nødvendigt.

Ikke desto mindre sikrede de sig i uge 15 en plads, da de slog divisions rivalerne fra Seattle. Det skete med Back up-back up QB Brock Purdy, som endnu engang spillede en godkendt kamp. Det ligner at 49’ers med Purdy ved roret, ligger lige under de helt store favoritter i NFC conferencen.

Hvem kan dog ikke lide en dark horse, når vi snakker NFL Playoffs 2023? Det kan vi godt! Det bliver dog også et styrket hold der går ind i slutspillet, da Deebo Samuel kommer tilbage efter skaden han pådraget sig i uge 14.

Hvis San Francisco skal nå langt i Playoffs, hviler der et kæmpe pres på defense, som i den grad skal lette presset fra unge Purdy’s skuldre. Han skal dog forsat præsterer på det niveau han har vist indtil nu. Der skal også trækkes store veksler på Head Coach Kyle Shanahan, som skal finde passende mønster til deres nye offense.

49’ers er et rutineret hold når det gælder slutspillet og denne rutine skal de sørge for at drage nytte af. Den skal spredes på holdet til de unge kræfter og så er overraskelsen måske slet ikke så langt væk. Det skal også lige nævnes at 49’ers oveni at kvalificerer sig også har vundet divisionen.

Dallas Cowboys 

Lone star state holdet sikrede sig også en tur til NFL Playoffs 2023, selvom de blot ligger 2’er i deres division. De er da også første hold til at sikre sig på trods af de ikke kan optage førstepladsen.

Det er et Dallas hold der har været pakket med stjerner på rosteren, når man ser på de seneste år. Det er blot først i år at alle stjernerne har lykkedes med at spille op til deres bedste på samme tid, men “hold op” det har været en fornøjelse at se dem folde sig ud.

Dak Prescott har været god og har samtidig haft en sublim opbakningen af Zeke og Pollard. Ceedee Lamb har vist sig at være en af de bedste receivere i ligaen og Dallas defense anført af Micah Parsons, æder modstanderens QB’s til morgemad. De kunne godt lægge sig til i favorit gruppen i NFL Playoffs 2023 og da også i blandt toppen når vi snakker Super Bowl LVII.

De har en svær sæson afslutning foran sig, hvor eneste motivation ser ud til at være hjemmebane fordelen, da vi må formode at Eagles gør rent bord og tager oversidderen.

Uge 16

Cincinnati Bengals

Så lykkedes det for sidste års Super Bowl deltagere, at sikre sig endnu et slutspillet når der bliver taget hul på NFL Playoffs 2023. Holdet der satte selveste Kansas City Chiefs til væg i NFL conference finals 2022 i AFC selvfølgelig skal muligvis gentage succesen og skal måske igennem Chiefs nok en gang i år, hvis de skal ramme Super Bowl 53.

Joe Burrow har igen stået i spidsen for et enormt velspillende Bengals hold, hvor der igen er blevet vist nogle af de kvaliteter der er med særligt WR Chase. De to gutter spillede på college sammen og kemien har i den grad hængt ved. Det bliver spændende at følge den sprudlende offense til NFL Playoffs 2023.

Da man skilte sig af med det helt store navn på defense, i Geno Atkins, for nogle år siden var der en del som måske hævede øjenbrynet, men det er et forstærket Bengals hold der kom ud på den anden side. Trey Hendrickson har især vist sig at været en leder type der kan styre defense.

Det endda lykkedes Bengals at styre problembarnet Eli Apple, som har været under massiv kritik fra særligt Saints holdkammeraterne, da han spillede sin tid i New Orleans. Han blev dengang beskrevet som “a disease”, altså en sygdom for holdet, men ligner nu en ganske god cornerback.

Baltimore Ravens

I samme divison som Bengals lykkedes det også Ravens at sikre sig en plads i NFL Playoffs 2023, nogen vil mene på en billig baggrund. Det tillader vi os at være lodrette uenige. Ravens er ikke blandt top favoritterne til at gå i Super Bowl LVIII, men de har præsteret nogenlunde gennem sæsonen.

Baltimore Ravens største fordel og udfordring ligger et og samme sted. Han hedder Lamar Jackson og er selvfølgelig quarterback for ravnene. Den største fordel, ligger klart i det han leverer på banen. Han er en vanvittigt talentfuld og adræt QB, måske kun overgået af Halen Hurts, som virkelig er i storform.

Ulempen ligger i at Jackson ikke endnu har forlænget sin kontrakt i Baltimore, hvilket helt klart skaber en usikkerhed, både blandt holdkammerater og i staben omkring holdet. Lamar Jackson har frasagt sig, at have en agent til at forhandle og det sætter Ravens i en anderledes situation som indtil videre ikke har været til at løse. Hans kontrakt udløber efter Super Bowl 2023.

Jon Harbaugh har gennem sæsonen orkestreret et ganske udemærket hold, med nogle helt vanvittige stjerner, hvor Mark Andrews har trådt særligt frem og nu bliver talt om som ligaens bedste Tight-End sammen med Travis Kelce.

Ravens offense har til tider været udfordret med at sætte point på tavlen og var det da også i denne uge mod Atalanta Falcons, hvor det blot blev til 17 point. Det har dog ikke været det helt vilde problem, da defense har holdt Falcons til 9 point. Det er med andre ord en rigtig fin defense, Ravens har kørende.

Baltimore holdet kan gå langt i NFL Playoffs 2023, men det kræver at defense spiller op til deres top niveau, samt skal offense producerer nogle flere point, ellers kan det blive svært mod Chiefs, Bengals og Bills, som har for vane at træde på deres modstanderen med en betydelig pointsum.

Los Angeles Chargers

I uge 16 var det Colts der stod for skud for et lynende Chargers hold der begynder at finde niveau på det suverænt bedste tidspunkt i sæsonen. Derfor sikrede de sig også en plads ved NFL Playoffs 2023 og det var på trods af de lyseblå lyn fik ejected/udvist Derwin James, efter han leverede kanon hårdt hit og fik slukket lyset hos Colts receiver.

Justin Herbert har ikke helt været den unge stjerne QB som han var sidste år, men har gennem sæsonen spillet sig mere varm og ligner nu bedre den Herbert vi kan huske fra sæsonen 2021-22. Det er da umiddelbart også et glimrende tidspunkt at finde selvtilliden og troen, her på vej ind i NFL slutspillet.

Chargers er selvfølgelig også hjulpet af at er kommer spillere tilbage fra diverse skader, hvor især Keenan Allen har været en stor forstærkning. Austin Ekeler er også blevet 100% klar igen og hans tilføjelser til løbe-angrebet er en fornøjelse for offense. Generelt ligner det et offense som er på vej frem og som har fundet deres opskrift på point.

På defense, lavede man inden sæsonstart en stor satsning, da man erhvervede sig Khalil Mack og Kyle Van Noy, til at forstærke deres pass rush. Det er da også lykkedes at få en ganske udemærket defense op at stå. Morgan Fox har i særdeleshed også bidraget med nogle værdifulde sacks og store spil.

Hvis vi kigger på Chargers chancer i NFL Playoffs 2023 og Super Bowl LVIII så ligger de som klare underdogs, da de deltager i en svær conference nemlig AFC, hvor der nærmest er flere Super Bowl favoritter end der hold i AFC delen af NFL Playoffs. Vi tror Chargers bliver sjove at følge, men det endnu er for tidligt for L.A. holdet at stile efter den helt store scene.

Uge 17

New York Giants

Først i denne sæson, blev Giants træner udråbt som ‘ the greatest fatman in New York’ blandt fansene. De er nok ikke mindre hypet over deres træner nu hvor holdet har sikret sig en plads i slutspillet. Det har været en svingende sæson for Giants, men måske den mest stabile sæson i nyere tid, når det netop er det blå New York hold, der omtales.

De kan en ting i New York og det er at løbe bolden. Barkley har fået endnu en Pro Bowl invitation og har været manden der er har båret holdet i 2022. Han har lignet den RB som han var inden sin alvorlige knæskade, så det bliver spændende at se hvad der sker når sæsonen går på held og han bliver Free Agent.

Daniel Jones bliver ligeledes fri på markedet, med mindre der skrives kontrakt, eller man placerer Franchise tag på ham. Det store spørgsmål i New York er bare hvem af dem skal have den store kontrakt? Skal begge måske, det er noget af den hovedpine der skal løses når NFL Playoffs 2023 er slut.

Defense har haft en fin sæson og er sammen med Barkley årsagen til at holdet står hvor de gør. De er klart outsidere til Super Bowl 2023, men det bliver interessant og se om Giants kan være mere end et ‘One hit wonder’. Det ser i hvert fald ud til at Wild Card runden bliver en svær opgave at løse.

Uge 18

Miami Dolphins

Holdet fra solstaten Florida gik fra at være det hotteste i starten af sæson, til at være kriseramt og der var tale om træner fyring, hvis ikke Dolphins fik sikret sig en plads i NFL Playoffs 2023. Det lykkedes også til syvende og sidst, men det var en hårdt prøvet Miami hold der havde tabt 5 kampe i træk inden uge 18.

Deres stjerne QB, Tua var for 3. gang skadet, med hjernerystelse og der er lige nu tvivl om han overhovet bliver klar til at spille i slutspillet. Der er desuden flere medier der spekulerer i, hvorvidt den unge quarterbacks karriere måske endda er helt slut som følge af de mange hovedskader han har pådraget sig i denne sæson.

Det har været et blandet Dolphins hold, alt efter hvem der har spillet hvor, men en ting har været stabil og det er deres receiver duo, Tyreek Hill og Jaylen Waddle. De to har leveret langt over 2500 yards og er da også den klart farligste WR duo i ligaen. Det ligner at de to får stor glæde af hinanden i de kommende sæsoner, hvis de kan få en fast mand til at levere bolden.

Mike Gesicki har været anderledes anonym og det ville klart klæde Miami holdet at få ham tilbage på top niveau. Ligeledes ville det være godt for Dolphins, hvis deres defense kunne steppe og blive en tand skarpere, end tilfældet i regular season. Det har været en godkendt sæson, men der er mere potentiale i den enhed end som så.

Dolphins må siges at være underdogs i Playoffs, men hvis defense stepper op og Tua bliver 100% klar, så skal man ikke være overrasket hvis de kommer til at drille nogle af de andre hold.

Seattle Seahawks 

Så er vi kommet til den nordlige rutsjebane. Det var frem til kampen i München et hold som havde overrasket alt og alle. De lignede et hold der skulle tages seriøst og så ud til at kunne vinde divisionen, da både 49’ers og Rams havde deres at slås med. Det har dog alt sammen en ende og Seahawks var ingen undtagelse, de kom sidenhen ned og spille på et mere jævnt niveau.

Det jævne niveau, var dog nok til at sikre sig en plads i slutspillet, men vi tvivler på at det bliver til mere end NFL Wild card Weekenden for Seattle. De skal møde et enormt formstærkt 49’ers hold og det ligner en overmagt.

Det bliver dog alligevel spændende at se hvor langt Pete Caroll og Geno smith kan drive det, for udfaldet af Playoffs kommer unægteligt til at være en afgørende del af hvad der skal ske i Seattle. Det er nemlig endnu uvist om Geno Smith for forlænget sin kontrakt og man skal derfor finde ud af hvem der skal satses på inden NFL Draft 2023 går i gang.

Sæsonen har budt på et Seahawks hold der har været anderledes skarpe i offseason, både med Draft picks og med da man tradede Russell Wilson. Det er nogle store stjerner der blev hentet ind og de har spillet en fremragende rookie sæson, hvor både Offensive og Defensive Rookie Of The Year er i spil.

Seattle Seahawks er muligvis ved at blive et hold man skal tage seriøst i ligaen endnu en gang, men vi tror dog at de skal bruge endnu en succesfuld offseason for at komme helt op at flyve. Det kan kun tiden dog afgøre for os, om hvorvidt de er et hold på vej frem eller de skal stå i stampe et par år endnu.

NFL Playoffs 2023 elimination

Week 14

Chicago Bears

Bears har haft endnu en svær sæson og er afskrevet til at nå NFL Playoffs 2023, det er de ikke mindst fordi de spiller i en svær division, tæller Green Bay Packers, Detroit Lions og Minnesota Vikings, hvor især sidstnævnte har gjort det svært for de andre hold og sidder på en 10-3 record.

Chicago bears har ikke kunnet finde melodien og man trækker formentlig stadig på et gigantisk efterslæb, da man valgte Mitch Trubisky over Patrick Mahomes, i draften tilbage 2017. Det er 5 år siden, men QB pladsen har været et stort spørgsmålstegn da der har været meget svingende præstationer.

I år har Justin Fields, så fået chancen igen og det har set godt ud i perioder, når det endelig har lignet et Bears hold på vej frem har en ny skuffelse luret omkring hjørnet.

Chicago holdet er bestemt heller ikke hjulpet af et udskiftende træner team, halvvejs i sæsonen. Det ligner mest af alt bare at man halvvejs indså at Bears ikke var klar til slutspillet og man derfor har forsøgt at finde de rigtige folk til de rigtige poster. Det bliver spændende at følge Bears næste sæson, for de kan måske godt gøre sig selv relevante på baggrund af en opbygning sæson, som sæsonen 2022/23 har været.

Houston Texans 

Puha, må man nok sige. Texans har ikke bare haft det svært, det ligner et hold der har været i frit fald så længe at de hører til i en helt anden liga. Hvor skal man næsten starte, når vi snakker problemer i Houston?

De kom af med deres store problembarn i Deshaun Watson, som blev skippet til Browns, efter nogle frygtelige anklager uden for banen, isoleret set var det meget godt, men problemet opstår så når man ikke har nogen backup til at spille QB.

Draften kan vi heller ikke sige var fremragende, da der ikke blevet fundet de enorme playmakers, som skal bære holdet. De fandt en RB som har været udemærket produktiv igennem sæsonen, men en enkelt spiller kan ikke bære holdet alene og det har resulteret i en record der hedder 1-11-1.

Texans har brugt sæsonen i år på at ryddet op, men der er lang vej endnu. De har misset NFL Playoffs 2023 og meget skal ændres, hvis det ikke skal være samme resultat i Playoffs 2024. De skal nok komme tilbage, men spørgsmålet er i den grad hvornår? De har virkelig fået gravet sig et dybt hul, hvor der skal stakkes en ordentlig masse talent for at komme op af igen.

Denver Broncos 

Før sæsonens start lignede de orange hingste et hold der bestemt skulle tages seriøst, men ak og ve. Russell Wilson blev hentet i en monster handel, hvor Denver så ud til at være den helt klare vinder, men bægeret er i den grad vendt på hovedet.

Wilson ligner mest af alt en mand i vildrede, der savner Seattle. Han har slet ikke kunnet finde fordoms niveau, og med et system der ikke ser ud til at være noget han kan spille i, er Wilson blevet udstillet i værste lys overhovedet.

Denver har haft en udemærket defense, men selv det stærkeste defense er udfordret når offense ikke kan flytte bolden. Det er svært for alle at skulle forsvare en kort bane, ned til Endzone, hvilket også er tilfældet efter det hav af interceptions og turnover som offense har afleveret.

Selvom man skulle tro det blev sæsonen, hvor Broncos skulle med i Playoffs, blev det ikke sådan. NFL Playoffs 2024 må være næste mål for hingstene, hvor et generelt greb i egen pung er tiltrængt. De SKAL komme stærkt tilbage i starten af næste sæson, ellers kan der hurtigt blive sadlet om i Denver.

Week 15

Arizona Cardinals

Så er NFC West næsten afgjort, da Arizona Cardinals officielt spillede sig ud af NFL Playoffs 2023, med endnu et nederlag i uge 15 til allerede eliminerede Denver Broncos. Sæson for Cardinals har været helt til rotterne når man kigger ned over deres Depth Chart.

Der gemmer sig nemlig kæmpe navne som J.J. Watt, DeAndre Hopkins, Budda Baker og Isaiah Simmons. Spillere der alle ser sig selv som helt i toppen af ligaen på deres positioner. De kan umuligt være tilfredse med sæsonen i Arizona og det skaber en dårlig dynamik på holdet. Den skal der virkelig arbejdes på.

Kyler Murray har også skuffet fælt. Hvis Wilson ligner en der savner Seattle, ligner Murray en spiller på en helt anden planet, når han så endelig spiller. Han er rendt ind i et skades helvede og sad da også ude i kampen mod Denver der blev dødsstødet for sæsonen.

Der skal styr på hierakiet i Arizona og det skal ske i en fart. Vi mener at Murray på merit fra tidligere bør få minimum en sæson mere som starter, men ellers skal der tilføjes noget mere talent på rosteren, samt skal de store navne, vise hvorfor de får deres løn.

De skal være meget opmærksom på ikke at ende som Texans, hvor holdet og QB var til mere, men potientialet ikke forløst. Hvilke førte til den suppedas de står i nu og er langt væk fra at være et hold der skal i slutspillet, måske endda hører til i NFL.

Los Angeles Rams 

Av Av og Av… Holdet der vandt Super Bowl 2022 har skuffet ud over alle grænser, det har virkelig været en sørgelig omgang. Rams der ellers hentede kæmpe navnet Bobby Wagner i offseason, var inden sæsonen blandt favoritterne til at gå langt i NFL Playoffs 2023, men har altså allerede revet billetten i stykker.

Hvad f****** er der gået galt? Det er svært at se hvis man bare kigger på Depth Chart, at få øje på problemerne hos Rams. Andrew Witworth har været klart det største tab for sidste års sejrherrer, men med en fremskreden alder på 39, mente den offensive linjemand at tid var.

Matthew Stafford har slet ikke lignet den stjerne QB som han har været både i Lions og især under Sean McVay. Der har været skader involveret, men måske der heller ikke har været de store våben at gøre brug af. Det virker i hvertfald til at resten af ligaen har luret Rams gameplan.

Cooper Kupp har også været en skygge af sig selv og savner måske et andet stort WR våben ved sin side, som forsvaret bliver nødt til at respekterer. Forgangne sæson hed dette våben Odell Beckham Jr. som da også er blevet meldt klar, men Rams har ikke brugt optionen til at forlænge ham, hvorfor han nu igen leder efter et NFL hold at folde sig ud for.

Det er dog sikkert at Rams ikke skal vise hornene frem til NFL Playoffs 2023, men ydermere skal de gribe sig pungen og få styr på de ting der er gået galt i denne sæson. Los Angeles Rams har stadig et hold der bør indfinde sig i slutspillet, men det bliver spændende at se hvad der sker forud for NFL sæsonen 2023-2024.

Week 16

Atlanta Falcons

Bang! Sidste søm blevet slået i kisten for Falkene, da Ravens måtte sende dem i omklædningsrummet, med endnu et nederlag. Det har været en voldsomt forvirrende og yderst problematisk sæson i Atlanta, hvor man valgte at give Marcus Mariota endnu et skud som startende QB i NFL.

I løbet af sæsonen fandt man dog ud af han ikke var af det rette materiale og så begyndte problemerne for alvor. Mariota røg ikke kun på bænken, han blev simpelthen tøsesur og skred fra holdet og er nu uden kontrakt, så dermed Free agent. Desmond Ridder overtog fordelingen af bolden og det blev ikke voldsomt meget bedre.

Kigger man ned over Falcons roster er det svært at se hvor de 5 sejre er kommet fra, da der virkelig er tyndt besat i forhold til talent og playmakers. Sæsonen 2022-23 skal hurtigst muligt puntes langt væk og så skal der fokuseres på at genopbygge det man havde fundet, da Matt Ryan og Julio Jones var i storform.

NFL Draft 2023 skulle blive et quarterback mekka og her skal Falcons sørge for at få samlet en ny Franchise QB op og få bygget en playbook op som han kan bruge og udvikle sig i. Det er alpha omega, hvis holdet skal have en chance for at deltage i NFL Playoffs 2024.

Indianapolis Colts

Matt Ryan. Manden vi unægteligt kommer udenom. Det har set så dystert, at han oftere har lignet en mand på vej på pension, end den næste QB som overrasker med sit niveau, på trods af en særdeles fremskreden alder. Resten af Colts har manglet en leder hele sæsonen og det har afspejlet sig i nogle svingende resultater.

De er blevet udstillet i nogle dårlige lys, hvor specielt kampen mod Vikings i uge 14 var et billede på Colts sæson. Det er lykkedes ligaens andre hold at lukke dem fuldstændig ned og det er nok mest af alt grunden til at de går glip af NFL Playoffs 2023.

Der skal nyt blod ind igen igen på QB positionen, hvis Indianapolis skal i Playoffs næste sæson og man skal finde en mand, med fremtiden foran sig som kan passe ind i systemet. Hvis man vælger at lave en lignende løsning som i tilfældet med Ryan, så ville det muligvis være en løsning at kigge til San Francisco, hvor man lige nu har hele 3 QB’s på holdkortet, hvor især Jimmy Garappolo kunne være spændende.

Defense kunne godt trænge til noget ekstra talent og så skal stjernerne holdes skadefrie. Hvis man kan få de 3 punkter til at lykkes så er Colts ikke så langt fra slutspillet som de har været fra NFL Playoffs 2023.

Cleveland Browns

Så er har klokken ringet ind til noget af et cirkus. Da Browns endte en af de længste Playoffs tørker, med Baker Mayfield ved roret, troede Browns fans at de havde fundet deres franchise QB, men åbenbart ikke.

I offseason blev en bænket QB i Deshaun Watson hentet og det var ikke kun bænkens rust der skulle bankes af, da han også havde en voldtægt retssag hængende som skulle afgøres inden han kunne betræde banen. Det blev først i uge 11, men da Mayfield ikke ville accepterer denne trade og muligvis degradering, var han smuttet og Jacoby Brisett måtte starte sæsonen.

Det skræmmende er i midlertid at han muligvis har vist sig mere stabil end Watson, som har lignet en mand der har været langt fra banen, hvilket han da også er. Der har generelt været en mærkelig stemning omkring hans person i medierne, efter han blev kendt skyldig. Det kan ikke undgå at have smittet af på truppen.

Nu glippede NFL Playoffs 2023 for Browns, men når stormen har lagt sig omkring den store trade og Watson generelt, skal han som den lederskikkelse han har været i Texans,  få samlet det omklædningsrum han er i og udstikke den retning som der fælles skal arbejdes imod.

Hvis Lamar Jackson ikke forlænger sin kontrakt i Baltimore ville det unægteligt blive lettere at kvalificerer sig for Cleveland, da de må anses som klare favoritter til at tage 2. pladsen i divisionen. Så skal man bare sørge for at man opnår en tilpas god record til at nå NFL Playoffs 2024, hvilket de bør have holdet til.

Week 17

Las Vegas Raiders

Derek Carr må være stedet hvor både problemerne starter og slutter. Manden har fået en enorm kontrakt, men slet ikke levet op til den, hvilket blev tydeligt da Raiders valgte at spille Jarrett Stidham fra start i stedet for Carr i uge 17 opgøret mod 49’ers. En kamp Vegas holdet taber og dermed definitivt spiller sig ud af Playoffs mulighederne.

I løbet af ugen mellem uge 17 og 18 har flere NFL reporterer da også kunne underrette om at man forventer at Carr skal finde et nyt NFL hold, hvis han skal spille på den store scene i næste sæson.

Det var inden sæsonen et stort satsende Raiders hold der kom fra offseason og især erhvervelsen af Devante Adams var opsigtsvækkende og Adams har da også levet op til sine enorme kontrakt og lukker sit første år i Las Vegas med et to-cifret antal Touchdowns. Han har vist klassen på et ellers hårdtprøvet offense.

Defense har været en blandet pose bolcher, hvor sidste års monster Maxx Crosby ikke har spillet helt op til niveauet i fjord. Det virker dog til at holdet som helhed har balanceret på en knivsæg mellem succes og fiasko, men vælter desværre for fansene til den forkerte side.

Raiders skal komme styrket ud af  2022-23 sæsonen og har fået en nødvendig viden omkring hvordan man skal forstærke sig inden den kommende sæson. Det virker også til at man i Las Vegas er blevet moden nok til at skille sig af med en i vores øjne middelmådig QB.

Carr kan sagtens forstærke andre hold i ligaen, men det skal være en træner der er indstillet på at spille på hans måde.

New York Jets 

Det her har skribenten glædet sig til, men det var ikke her under elimineret han regnede med at skrive Jets, hvis vi kigger 10 uger tilbage. Der blev vi mødt af en New York hold der havde genopfundet sig selv og havde en klar Offensive ‘Rookie of the year’, hvis produktionen kunne forsætte.

Det er selvfølgelig Breece Hall der er tale om han lignede et RB monster på niveau med Barkley og Zeke i deres første sæsoner. Det var vanvittigt at se en RB løbe så tungt, mens man som seer fik flashbacks til Marshawn Lynch. Det blev dog stoppet, da han løb ind i en skade, som har sendt ham på bænken for sæsonen.

Derfra skulle Jets så opfinde sig selv igen, for nu kunne Zach Wilson pludselig heller ikke spille football. Løsningen blev igen igen Mike White og han gjorde det bestemt acceptabelt. Wilson blev sendt ned som 3.rd QB og White blev starter fast, men så vendte hierakiet igen, da Mike White blev skadet med nogle ribben.

Wilson blev forfremmet igen og det var godt nok slemt at se på for fansene. Det var klart en mand uden selvtillid og Jets QB pladsen er i den grad i spil, eftersom at Mike White har kontakt udløb efter NFL Playoffs 2023.

Defense har været upåklageligt, der kan forbedres selvfølgelig, men det kommer helt naturligt hvis offense kan producerer point og flytte bolden. Så vil der komme en mere frisk defensiv enhed på banen og med en bedre field position. Det bliver spændende for Jets, hvis de kan løse deres Quarterback kabale inden sæsonstart. Lykkes det kan de godt nå Playoffs 2024.

Carolina Panthers

Den sorteste hest i uge 17 til stadig at nå et NFL slutspil, blev aflivet af Tom Brady i 4. quarter. De spiller som bekendt i den eneste division hvor alle 4 hold har haft en negativ record, og hvor kun buccaneers kan nå en positiv nu.

Det er et Carolina hold der tidligt i sæsonen besluttede at nulstille og accepterer en lang og hård sæson. Det kostede Robby Anderson kontrakten, da den blev revet i stykker efter udskejelser i omklædningsrummet. Christian McCaffrey blev også trådet væk og så skulle sæsonen bare slutte.

Det var spillerne dog ikke enige i, de begyndte at spille football og kom til at ligne et hold som måske kunne vinde ligaens svageste division. Den gik dog ikke helt, for katten var blevet sulten for sent og må nu accepterer at sidde over når det går løs i midten af Januar

Panthers bliver et spændende hold at følge næste sæson for der er mange brikker der skal falde på plads, men der er samtidig også potentiale i holdet. Det er bare spørgsmålet om at få det udnyttet.

New Orleans Saints 

Endnu et hold fra den svageste division blev aflivet i uge 17. Saints har ikke lignet et Playoffs hold, endda langt fra til tider og det er svært at løse den knude der er tilstede i New Orleans. Løsningen var for nogle sæsoner siden en af de dygtigste QB’s nogensinde, men siden Drew Brees indstillede karrieren har de været trængt.

Jameis Winston fik starter pladsen i starten af sæsonen og har mest af alt haft en Jameis Winston sæson. Han kan enten være gal eller genial og det blev for ustabilt for New Orleans. Så kiggede man på ‘The Red Riffel’ i Andy Dalton. Den rødhårede veteran har siden spillet og det har heller ikke været en udpræget succes.

Michael Thomas har ikke været en top WR siden Brees kastede læderet mod ham og det er bare endnu en hovedpine for Saints. Det må være tid til at man sælger ud og indser at man ellers vil forsætte med at være et middelmådigt hold. Find den bedste pris for Thomas og få ham skippet afsted, brug nogle draft picks på spillere med en lang fremtid i NFL og byg op.

QB positionen skal løses i denne offseason, mens nærmest alt andet skal sælges ud. Saints skal huske på de har en enormt dygtigt Head Coach, som kan løse mange udfordringer, hvis blot han få det rigtige stykke værktøj.

Washington Commanders

Det var et ny udnævnt Commanders hold der ifølge bookmakers forværrede deres chancer for at vinde Super Bowl 2023, da de erhvervede sig Carson Wentz som QB. Det er jo ret humoristisk, når de henter ham ind som starter. Det endte da også med at bookmakers fik ret for det stod ret tidligt klart at Taylor Heinicke var en bedre løsning.

Heinicke har da også været hæderlig gennem sæsonen og vi må forvente han har spillet sig til et år mere som starter i Washington. Det er et hold som sagtens kunne være gået i NFL Playoffs 2023, hvis blot de havde en lettere division. De er trods alt i den hårdeste division overhovedet i denne sæson.

Commanders bliver ikke bare spændende at følge i næste sæson, de kan blive decideret farlige for de andre NFC hold. Vi må ikke glemme at det var Commanders der tildelte Eagles deres første nederlag i indeværende sæson. Hvis Commanders kan fylde mere talent på deres roster så kan de se meget fornuftigt ud for Washington.

Week 18

New England Patriots 

Det har været en svingende sæson for Patriots, hvor Mac Jones har haft svært ved at finde sit niveau fra sidste sæson. Det kan måske skyldes at det har været tyndt med materiale at kaste til og holdet bare som helhed har været for svagt til at skulle i slutspillet endnu en gang.

Det er et Boston hold der skal bruge offseason på at finde sig selv og deres identitet igen. Bill Belichick skal have styr på holdet og sørge for at finde noget talent til de pladser der er tyndt besat, nu hvor han ikke råder over den bedste quarterback nogensinde, som kan vinde kampene på egen hånd.

Der skal fokuseres på at holdet skal blive en homogen enhed som kan trække hinanden op. Det bliver med al sandsynlighed Jones der skal forsætte som QB, så heldigvis er de forskånet for den store kabale der er hver eneste offseason. Det vil derfor også været markant lettere at smide nogle af de gode Draft picks efter andre positioner.

Pittsburgh Steelers

Det har været en sæson som forventet for Steelers, hvor man har skulle finde sig selv efter man måtte splitte op med Big Ben der gik på pension. Kenny Pickett tog over og har ikke været helt NFL klar vil nogen mene, men alt i alt har han spillet en godkendt Rookie sæson.

Det har han i og med at der har været en del forstyrrende elementer omkring ham, hvor også pressen har haft meget fokus på hans størrelse, hvilket vi også har oplevet med Kyler Murray i Arizona. Der har været udskiftning på WR positionen, hvor man valgte at skippe Chase Claypool afsted.

T.J. Watt løb ind i en lang skade og det vil være hårdt for hver eneste hold at miste sådan en kapacitet og her var Pittsburgh ingen undtagelse. De formåede dog alligevel at komme med til sidst, hvor det kunne have endt med en NFL Playoffs 2023 billet, hvis blot resultaterne flaskede sig, hvilket de desværre ikke endte med.

Steelers bliver spændende at følge i næste sæson, når Watt igen er klar og Pickett har fået noget mere hår på brystet i NFL sammenhæng. Desuden må vi aldrig glemme at de har en af ligaens dygtigste trænere i Mike Tomlin, der har hentet hele 16 sæsoner med en Winning record, så manden ved med garanti hvad han vil med Pittsburgh holdet.

Green Bay Packers

Sæsonen 2022-23 har været en underlig oplevelse for Cheeseheads. Det startede ud med at ligne deres værste mareridt og en meget træt og uinspirerende Rodgers, men så pludselig fandt de noget spil frem og var nu med i kapløbet om slutspillet. Det ender dog i en markant skuffelse for med alle muligheder, smider de det væk i 4. quarter mod Lions

Det opsummerer vel også meget fint deres sæson, Packers var ikke skarpe når det gjaldt og står i denne offseason med samme store hovedpine som i de foregående. Hvad skal der ske med Aaron Rodgers? Skal han trades? Skal han have lov at gå? Hvem skal spille QB?

Packers skal finde en løsning på det spørgsmål og det må gerne være en holdbar løsning, hvis de skal gøre sig forhåbninger fremadrettet. Så skal der styrkes på de positioner, hvor bolden skal gribes, for 1 WR der kan producerer er simpelthen for lidt. Defense kan ligeledes bruge noget materiale, hvor Jaire Alexander dog har været tone angivende i denne sæson.

Der er for mange ubekendte til at vi vil spå om den kommende sæson for Green Bay, og vi priser os lykkelige for at det ikke er vores job der står på spil for at løse den gåde, de kommer til at arbejde med på Lambaeu Field.

Detroit Lions

Det var så tæt på at løverne fra Detroit fik sig sin første plads i slutspillet i en lang, lang årerække og hvem skulle have troet det, inden sæsonen blev skudt i gang. Vi gjorde ikke, det er helt sikkert, men ikke desto mindre var holdet snublende tæt på, men måtte overgive pladsen til Seattle i sidste spillerunde.

Det var ellers et hold som har været en lysende overraskelse. Der anført af RB Jamaal Williams har scoret et hav at Touchdowns og virkelig spillet noget interessant football. Holdet har fundet opskriften på at lykkedes med Goff som QB og skulle man stå i en kamp, hvor han bliver lukket ned, er der opbakning fra løbe-angrebet.

Defense er blevet en stærk enhed, hvor især Rookie Aidan Hutchinson, har været en enorm gave for Detroit holdet. Et to-cifret antal sacks og 3 interceptions, blander ham ind i Defensive Rookie Of The Year- snakken. De kan forstærke sig på begge sider af bolden, men skulle også stå med mulighederne for det, som følge af deres trade med Rams forrige sæson.

Detroit Lions bliver ikke bare spændende den kommende sæson, de bliver giftige, hvis de kan spille op til det niveau de har vist i nogle af denne sæsons kampe.

 NFL Playoffs 2023 format

Så skal vi ned i materien og rigtigt nørde igennem. Der skal forklares hvad de forskellige hold kan vinde og tabe, i forhold til NFL Playoffs 2023 formatet eller opbygningen af denne om man vil. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilket seedingslag de forskellige hold får på baggrund af deres records.

NFL Playoffs 2023

NFL Playoffs format før 2020

Forud for regular season I 2020, besluttede NFL af lave Playoffs formatet om til det vi kender i dag. Før i tiden var der kun 12 hold der gik videre til Playoffs, hvor der blev tildelt hele 2 oversidder, altså 2 hold fra hver conference havde en ekstra Bye-Week, mens de resterende hold skulle møde hinanden i Wild card runden.

Først efter Wild Card runden, kunne det ‘rigtige’ Playoffs begynde og alle de hold der var en del af Playoffs var herfra i spil indtil de blev slået i knockout kampene.

NFL Playoffs formatet i år

Først skal det nævnes at man har genbrugt det NFL Playoffs 2022 format, som resulterede i at sæsonen er blevet forlænget med en uge, så der nu er 18 ugers football, hvor de 17 er aktive uger og en Bye-week som holdene afholder på skift, inden de træder ind til NFL Playoffs 2023. Forlængelsen af regular season og da også playoffs er nok mest et spørgsmål om kapital, da man får en ekstra uge at sælge og have indtjening på.

Der er selvfølgelig kommet nogle ændringer, hvor NFL som organisation har enevælde, når det kommer til sammensætningen af NFL Playoffs 2023.  Mest bemærkelsesværdigt er det vel at der nu er 14 deltagende hold, hvilket udgør næsten halvdelen af ligaen.

Det er heldigvis en kæmpe fordel når vi har en så tæt sæson som tilfældet er i år. Den bliver da også kun endnu tættere, da NFL har valgt at sløjfe den ene Bye-Week i hver conference så det nu kun er Top-seeded, der får fornøjelsen af at sidde over og restituerer.

For os seere er det jo en enorm fordel at vi får nogle flere kampe og vi kan nyde vores favorit hold lidt længere. Hvis favoritholdet ikke er kvalificeret til NFL Playoffs 2023, er det ingen skam, der skal nok komme et hav af gode kampe og vanvittige momenter, som man ikke vil misse.

Når Wild-Card runden er overstået, bliver alle holdene seedet endnu engang, og man finder her ud af hvilke hold der møder hinanden. Holdet med det bedste seed møder holdet med det dårligste seed. Næstbedste møder næstedårligst og så fremdeles. Ydermere har holdet med det bedste seed også fordelen af at spille på hjemmebane.

Nu skal holdene altså vinde 4 kampe stedet for 3 for at vinde Super Bowl 2023, med mindre man er holdet med 1. seed. Det skærper notorisk konkurrencen NFL Playoffs 2023.