18+ | Spil ansvarligt | Stopspillet.dk | Selvudeluk via ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder. Spilexpert indeholder annoncelinks, vi kan modtage betaling fra casinoer/bookmakere.

Kansas City Chiefs

Missouri holdet Kansas City Chiefs er et af de helt store hold I NFL. Ser man alene på tidsperioden 2015 til 2020 så har det været et Chiefs hold i rivende udvikling og med kulminationen som Super Bowl vinder i slutningen af 2019-2020 sæsonen.

Skal du have bonus på dit spil på NFL eller måske Chiefs som Super Bowl vinder så kig forbi Betting sider

mrgreen sport
mrgreen sport

Kansas City Chiefs Depth Chart

Her er der tale om en imponerende størrelse! Holdet der er anført af ligaens vel nok bedste Quarterback i form af Patrick Mahomes, er et voldsomt skue for samtlige hold i NFL. Chiefs offense boltrer sig en stjerne hvor foruden Mahomes også må nævne Travis Kelce. Kelce har været et unikum på Tight-End positionen og er blevet sammenlignet med Rob Gronkowski, som man anser for at være den bedste på pladsen nogensinde.

Grokowski havde sin storhedstid i New England Patriots.

Chiefs orkestrerer en velsmurt angrebsmaskine, hvor mange byder sig til. Netop dyben har vist sig at være ekstrem for Chiefs, da man af flere omgange er lykkedes med at hive spillere op fra Practie Squad, som stadig har slået til og har måske fået rettet nogle øjne mod sig.

På Defense er Chris Jones et kapitel for sig. Manden er enorm! Han er stærk som en okse og absurd hurtig for en mand på den størrelse. Chiefs har på en eller anden måde fået en delvist vaklende defense til igen at vise tænder. Det er på trods af at man valgte at vinke farvel til forsvars ikonet Tyrann Mathieu, som blev sendt til New Orleans Saints.

Der er kommet nogle rutinerede folk til som viser de stadig kan spille fodbold og erfaringen klæder helt klart Kansas City Chiefs spillere både på defense og offense.

Kansas City Chiefs

Kansas City Chiefs Schedule

Chiefs skal som altid møde deres divisions rivaler i AFC West og kigger man på de andre hold så er Kansas City Chiefs kampe i divisionen absolut spiselige for de sultne Super Bowl bejlere. De skal møde holdene både ude og hjemme, men når det er Denver Broncos, Las Vegas Raiders og Los Angeles Chargers, som alle har set vaklende ud, så er Kansas holdet favoritter til at komme med videre til slutspillet.

Chiefs som Super Bowl Vinder

Kansas City Chiefs har en kæmpe talentmasse på deres roster. Der er fin balance mellem rutinerede kræfter og unge sultne spillere. Det har i en årerække gået frem for Chiefs, som tilbage i 2020 fik sat kronen på værket og vandt Super Bowl. Det er dog ikke den eneste gang holdet har kigget imod Lombardi Trofæet. Hele 4 gange har Kansas holdet stået i Super Bowl, men har kun trukket sig sejrrigt ud 2 af de 4 gange,

Senest var i 2021, altså året efter seneste Super Bowl sejr, men måtte sig slået af et velspillende Tampa Bay Buccaneers anført af ingen ringere end Tom Brady. De to foregående Super Bowl optrædener for Kansas City Chiefs var tilbage i 1967 og 1970. Sidstnævnte var første Lombardi trofæ til Chiefs.

Organisationen bag Chiefs

Kansas City Chiefs er som så mange andre NFL hold et enormt foretagende. Det er ikke blot spillere og trænere, nej der er i NFL tale om hele Franchises, altså et forretnings foretagende. Dette foretagende kan sammenlignes med andre store forretninger, eksemplet her kunne være tøjmærker Nike. De er begge globale virksomheder, men med forskelligt afsæt.

Chiefs har som andre NFL klubber afsæt i Amerikansk Fodbold, og hvor holdene adskiller sig fra sporthold til forretning, er det enorme apparat omkring holdet. Der er salg af merchandise, billetter og meget mere, så der er meget mere end den skønne football fansene nyder, uge efter uge.

Kansas City Chiefs har som de fleste andre klubber et ejer skab og i Chiefs sidder Hunt- familien på magten. Det var helt tilbage i 1960 Lamar Hunt som stiftede holdet, dog under et andet navn. Dermed er klubben altså gået i arv genenm familie generationer og det er langt fra en ny trend i NFL.

Klubben har ansat et hav af folk, heriblandt en CEO, en præsident, en General manager, blot for at nævne få. Der sidder altså enormt mange folk, hvis job ikke har noget aktivt med Football at gøre. Det er især her hvor man kan se at det er en forretning og ikke kun sport.

Det fulde og dybdegående overblik over Kansas City Chiefs finder du lige her

Trænere og roster

I NFL har man en noget større trup, eller roster som det kaldes, end vi kender trupper fra eksempelvis Premier League.
Kigger vi alene på spillertruppen, så består denne af 53 mand, som indgår i en “Active Roster”, altså de spillere som skal være klar, når kampene skal spilles. Det er helt op til de trænere der er på holdet at afgøre hvem der bliver sorteret fra. Der bliver i ugerne op til sæsonstart udvalgt spillere til Offense, Defense og Special Teams.

Disse tre bliver oftest betegnet som enheder, da det er sjældent at holdene har spillere som spiller både på offense og defense. Her har Kansas City Chiefs dog været en undtagelse, da der under trick spil har været brugt en defensiv linjemand som fullback, altså på den offensive del af bolden.

Lidt oftere ses det dog at man både spiller offense og special teams, da wide recivere også bruges som kick- eller puntreturnerer. Endnu en gang har Chiefs også gjort brug af denne model.

Et hvert NFL hold har et Coaching Staff, altså en gruppe trænere som hver især er specialiseret i der enhed. Hovedansvaret ligger ved holdet Head Coach og hos Chiefs har denne plads været besat af Andy Reid gennem en årerække. Han har under sig ansat en træner for både offense og defense.

De to bliver kaldt koordinatorer for hver deres side af bolden. Koordinatorernes ansvar kan være design af spillene, træning, men også beslutningen om hvilke spil der skal bruges i kampene. Det letter en masse pres fra Head Coach’en skuldre og han kan koncentrer sig om at træffe de rigtige beslutninger. Han kan dermed altid gå ind over overtage spilkaldet, og har so primær opgave at have det fulde overblik.

NFL’s mest larmende stadion

Kansas City Chiefs spiller på et legendarisk stadion, der i folkemunde bedst er kendt som Arrowhead. Det er enormt stadion med plads til intet mindre end 76.000 mennesker. Arrowhead skiftede i 2021 navn til GEHA Field of Arrowhead Stadium, efter en aftale mellem firmaet GEHA og Kansas City Chiefs organisationen. 76.000 mennesker er en kæmpe forsamling, men det er slet ikke det største stadion i NFL. Alligevel er det i en årerække blevet kåret som det mest larmende stadion.

Der bliver hvert år lavet målinger i løbet af sæson på intensiteten på de forskellige stadions. Det er en decibel udmåling for højest målt decibel og derpå bliver denne måling holdt op mod målinger fra andre stadions.

Kansas City Chiefs har de seneste år været i tæt opløb med Seattle Seahawks, når det kommer til det mest larmende stadion.